Wat anderen zeggen over Goed Gevoel

Ervaringen stuitligging

Monique

Gezien de vorm van mijn baarmoeder was volgens de gynaecoloog de kans op draaien nul.

In mijn 32e week zwangerschap bleek ons kindje in stuitligging te liggen. Zelf zo dat als het zo zou blijven liggen ik geen andere keuze zou hebben dan een geplande keizersnee. Het ene beentje van het kindje lag namelijk onder het kontje het andere omhoog. Aangezien ik ook een afwijkende vorm van mijn baarmoeder heb (hartvormig dus met tussenschotje in plaats van balonvormig wat normaal is), was volgens de gynaecoloog de kans op draaien nul.

Toch wilde ik niet zomaar opgeven en hebben we de moxa behandeling via de praktijk van Ilse Huijben uitgeprobeerd onder het motto baat het niet dan schaadt het niet. Ilse legde heel duidelijk uit wat we moesten doen en heeft één sessie voor gedaan. Daarna kun je samen met je man thuis aan de slag (het is handig dat je met zijn tweeën naar de sessie komt vonden wij). Door het verwarmen van drukpunten op je teen zou het kindje gaan draaien. We kregen uiteraard geen garantie mee en waren zelf ook een beetje sceptisch, maar we zijn het gaan proberen. 

De behandeling bestond uit 10 dagen één tot twee keer per dag de punten verwarmen. Door het verwarmen van drukpunten op je teen zou het kindje gaan draaien. We kregen uiteraard geen garantie mee en waren zelf ook een beetje sceptisch, maar we zijn het gaan proberen. De behandeling bestond uit 10 dagen één tot twee keer per dag de punten verwarmen.

Met 34e weken zwangerschap ging ik weer op controle geweest bij de gynaecoloog. Na wat voelen aan mijn buik vroeg mijn man haar: “En hoe ligt de baby?”. Ze wist het niet zeker zei ze en ging voor de zekerheid een echo maken. Wat bleek: ons kindje was netjes gedraaid met zijn hoofdje naar beneden en was zelfs al ingedaald! De gynaecoloog was helemaal verbaasd en vroeg of we nog de acupunctuurbehandeling gedaan hadden. Zij had ons namelijk aangegeven dat dit naar verwachting niks zou uithalen, maar zelfs zij was nu overtuigd van de kans met deze behandeling.

Kortom ik ben heel erg tevreden over de moxa behandeling en raadt het iedereen aan om het te proberen als je kindje in stuit ligt. Blijkbaar doen drukpunten meer dan wij allemaal weten!

Lara

Heel bijzonder om te voelen wat er dan gebeurt. Onze baby werd er behoorlijk beweeglijk van. Ik had goede hoop dat de baby zou gaan draaien door de behandeling met de moxastick.

Eind april bleek bij 32 weken onze baby in stuitlig te liggen. Er werd aangegeven dat de baby nog best zou kunnen draaien en dat dit met 36 weken zou worden bekeken via een echo. Via een acupuncturist voor dieren werd ik op het idee gebracht om mij eens te verdiepen in acupunctuur bij stuitlig.

Via een zoektocht op internet kwam ik uit bij Moxatherapie en kwam ik vervolgens op de website van Ilse terecht. Ik besloot daarop contact met Ilse te zoeken en een afspraak te plannen.

Tijdens de intake gaf Ilse uitleg over de moxatherapie en we kregen een moxastickk mee om zelf aan de slag te gaan.

Eerst nog even de controle bij de verloskundige afgewacht om zeker te weten dat de baby nog steeds in stuitlig lag. Dit was het geval dus gingen wij aan de slag met de moxastick.

De stick wordt verwarmd en houd je dan bij het acupunctuurpunt van je kleine teen houden. Heel bijzonder om te voelen wat er dan gebeurt. Onze baby werd er behoorlijk beweeglijk van. Ik had goede hoop dat de baby zou gaan draaien door de behandeling met de moxastick.

Helaas bleek bij 36 weken dat de baby nog niet gedraaid was. Ik voelde wel steeds dat er veel beweeglijkheid was, maar dat de baby net niet genoeg door kon draaien.

Na veel wikken en wegen toch een draaipoging in het ziekenhuis laten doen. Deze lukte niet, de baby wilde ook minder ver mee bewegen. Met de moxatherapie kon de baby meer draaien dan bij de draaipoging in het ziekenhuis.

De gehele tijd had ik fijn contact met Ilse. Zij dacht heel fijn mee over eventuele andere alternatieven. Omdat ik wel steeds veel beweging voelde bij de moxatherapie besloot Ilse om nog een acupunctuurbehandeling toe te passen om een meridiaan in mijn buik op te rekken zodat het draaien wellicht beter zou lukken. Ook bij deze behandeling voelde ik van alles gaan bewegen in mijn buik. Je zag nadien ook echt dat de baby gedraaid was, maar helaas net niet ver genoeg. Verder heeft zij een aantal punten aangeprikt om mij wat rustiger te laten worden omdat ik erg opzag tegen de draaipoging in het ziekenhuis en mijn hoofd erg vol zat met de naderende keuze tussen mogelijke stuitbevalling of keizersnede. Ook hierbij merkte ik zeker verschil. Het was erg fijn om mij weer wat relaxter te voelen. Helaas bleef de baby in stuitlig liggen. Ilse bleef meedenken en zoeken of er nog andere manieren waren om de baby te laten draaien. Drie weken voor de uitgerekende datum heeft zij als laatste poging kleine magneetjes op de acupunctuurpunten geplaatst. Dit was de laatste poging in combinatie met de moxatherpaie om te proberen of de baby nog zou draaien. Ook hier weer wel beweging maar de baby draaide niet ver genoeg door.

Uiteindelijk heb ik mij erbij neergelegd met het idee dat de baby gewoon fijn lag zo en dat het gewoon zo moest zijn. Het was in ieder geval heel fijn om te ervaren dat acupunctuur hier zeker iets in kan betekenen. Mocht het ooit nog eens nodig zijn dan zou ik daar zo weer voor kiezen. Ik heb ervaren dat het erg krachtig is en zeker iets doet. Dat de baby onvoldoende draaide was uiteindelijk een feit, maar dit kwam denk ik doordat de baby gewoon niet verder kon draaien. Bij de draaipoging in het ziekenhuis bleek dat de baby steeds tegen mijn ribbenboog aan draaide en dus niet verder kon dan dat. Al met al heb ik de behandelingen en gesprekjes met Ilse als zeer prettig en betrokken ervaren en zou ik er zo weer voor kiezen mocht dat nodig zijn.

Ilse, nogmaals super bedankt voor jouw inzet en het prettige contact!

Ilse Huijben

Adres

Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout

Telefoon

Ik ben bereikbaar via
06-21406920

E-mail

Stuur me een e-mail via
info@goedgevoelacupunctuur.nl

Volg Goed Gevoel op Facebook & Instagram

Ilse Huijben

Goed Gevoel Acupunctuur
Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout
06 – 214 06 920
info@goedgevoelacupunctuur.nl