Een jaar eerder zijn wij begonnen met IUI. Na een paar behandelingen waren we zwanger. Ons geluk kon niet op, echter na 10 weken kregen we een miskraam. Na die miskraam zorgden onze wens en emoties er voor dat we ons steeds meer machteloos gingen voelen. Na het speuren op internet naar ervaringen met acupunctuur kwamen wij in juni bij Ilse terecht. We konden snel bij haar terecht voor een intake. De eerste afspraak met Ilse was erg emotioneel. Het verdriet voerde toen echt de boventoon. Ilse luisterde en stelde veel vragen. Het viel ons op dat we ons meteen op ons gemak voelden bij Ilse. Na de intake hebben we besloten dat we allebei behandeld wilden worden door Ilse. We waren overtuigd van het feit “baat het niet schaadt het niet”. Bovendien was er met ons beiden niets “mis”.

Wij zijn allebei gestart met acupunctuur met daarnaast de ondersteuning van kruiden. Door de vakantieperiode was het tijdelijk niet mogelijk om IUI behandelingen te ondergaan, waardoor de zomer in het teken stond van de behandelingen van Ilse. Ilse vond dat het juist goed was dat we geen behandelingen hadden en dat we even aan het innerlijke konden werken, terwijl wij maar aan 1 ding konden denken: zo snel mogelijk weer zwanger worden.

Als snel merkten wij dat we beter in onze vel zaten en we hadden de emoties beter onder controle. Na de zomervakantie zijn we weer gestart met de IUI-behandelingen. Ilse hield erg rekening met de IUI-behandeling. Zowel ik als mijn partner werden vóór de IUI behandeld.  Na de IUI-behandeling kwam ik binnen 48 uur bij Ilse voor nog een behandeling. De weken na zo’n behandeling waren dan altijd spannend.

Na de tweede IUI na de zomer, bleek ik zwanger te zijn. We waren dolblij. Bij mij speelde vanaf dat moment de onzekerheid een grote rol. Ik was bang dat het weer niet goed zou gaan. Vanaf het moment dat ik zwanger bleek te zijn, heeft Ilse mij nog een aantal keren behandeld. Ze wilde met haar behandelingen ervoor zorgen dat deze keer het vruchtje bleef zitten. Bovendien heeft ze ook extra aandacht besteed aan mijn emoties die speelden en de energie die ik te kort kwam.

Inmiddels zijn de behandelingen al een paar maanden gestopt en komt de uitgerekende datum steeds dichterbij. Al met al zijn we een maand of 8 bij Ilse geweest voor de behandelingen en we zijn blij dat we deze stap hebben gezet.

Ilse heeft veel ervaring, is een luisterend oor, makkelijk benaderbaar en ze is vooral realistisch. Het heeft ons geholpen om zowel lichamelijk als geestelijk beter te voelen en het belangrijkste van alles is dat we overtuigd zijn van dat de behandelingen bijgedragen hebben aan het zwanger worden. Als het goed is worden we over een paar weken papa en mama!