Kan ik je helpen?

Als ik mijn ogen sluit en droom over hoe het anders kan…

…dan zie ik dat er veel meer ruimte en begrip komt voor alle vrouwen. Iedereen begrijpt dat vrouwen volgens een bepaald ritme moeten leven om in balans te blijven. Het is heel normaal dat we anders functioneren rond de menstruatie dan wanneer de eisprong net is geweest.

In mijn droom zijn alle vrouwen bewust van hun eigenheid, hun eigen ritme en hun eigen vrouwelijke krachten. Hoe mooi zou het zijn als vrouwen hun menstruatie zien als een graadmeter voor hun gezondheid? Wat als vrouwen weten hoe ze kunnen bijsturen in hun gezondheid als er iets verandert in hun cyclus? Wat als de vrouwen leren op welke manier ze ‘in control’ zijn?

Jonge meiden leren we alles over hun cyclus, maken we ze bewust van hun natuurlijke ritme en laten we ze weten dat het oké is om wat rustiger aan te doen als ze ongesteld zijn. Ze weten niet beter dan dat hun menstruatie zonder klachten is.

Terug naar nu…

Helaas zijn we nog niet beland in deze ideale wereld en ligt mijn werk nu bij de vrouwen die al verder zijn dan de puberteit. De vrouwen in mijn praktijk komen voor een kinderwens. Vaak weten ze niet hoe hun eigen ritme is of zou moeten zijn. Het uitgangspunt is om deze vrouwen bewust te maken van hun cyclus. Daarna volgt het in balans brengen van de menstruatiecyclus waarin de focus ligt op een klachtenvrije menstruatie. Een gezonde cyclus vergroot de kansen op een gezonde zwangerschap, zonder medisch ingrijpen.

Even voorstellen:

Mijn naam is Ilse en ik heb nooit getwijfeld of ik moeder wilde worden, dat was al op jonge leeftijd duidelijk. Wat wel een rol speelde, was of het zou gaan lukken... Binnen mijn familie was het niet vanzelfsprekend om snel zwanger te worden. Toen ik menstruatieklachten kreeg, ben ik naar de gynaecoloog gegaan.

 

Hij vertelde mij dat wanneer ik klaar was voor gezinsuitbreiding,
ik hem meteen moest bellen voor hulp.
Het zou niet makkelijk worden, maar met een
medisch traject zou het mogelijk moeten zijn.

 

Als ik ergens tegenop zag, was het wel een traject in het ziekenhuis.

In die tijd wist ik al veel van de Chinese geneeskunde. Ik zat in de laatste fase van mijn studie. Ik realiseerde me dat er veel was wat ik zelf in de hand had. Ik heb mijn eetpatroon aangepakt. Als eerste ben ik gestopt met het eten van zuivel en suiker, dat maakte dat ik weer een cyclus kreeg. Ik was verbaasd dat mijn eten zoveel invloed had. Daarna ben ik verdere aanpassingen gaan maken, waardoor mijn cyclus regelmatig werd.

Een paar jaar later wilden we proberen om zwanger te raken. Geen moment heb ik toen gedacht om contact op te nemen met de gynaecoloog (mijn cyclus verliep prima!) en dat bleek helemaal niet nodig :-). Ik raakte 2 keer zwanger zonder medisch ingrijpen!

 

Hoe fantastisch zou het zijn als alle vrouwen leren wat ze zelf kunnen doen om hun grote wens uit te laten komen!

Goed gevoel is opgericht om jou te helpen!

Ilse Huijben

Adres

Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout

Telefoon

Ik ben bereikbaar via
06-21406920

E-mail

Stuur me een e-mail via
info@goedgevoelacupunctuur.nl

Volg Goed Gevoel op Facebook & Instagram

Ilse Huijben

Goed Gevoel Acupunctuur
Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout
06 – 214 06 920
info@goedgevoelacupunctuur.nl