Over mij

In 1995 startte ik mijn opleiding alternatieve geneeskunde. Al snel wist ik dat ik moest kiezen voor de Chinese geneeskunde. Op een of andere manier voelde alles zo bekend! Best apart, want er zit geen Chinees bloed in de familie. Van huis uit was er zeker ruimte voor alternatieve geneeskunde (met name homeopathie) maar daar had ik zelf nooit gebruik van hoeven maken. Er zijn ook geen negatieve ervaringen met de reguliere zorg geweest. Als je op je 15e al zeker weet dat je de alternatieve kant wil opgaan, is het misschien wel voorbestemd.

Aangezien ik nog nooit een acupunctuurbehandeling had gehad, ben ik op zoek gegaan naar een acupuncturist.

Wat een ervaring was dat! De behandelingen hadden een zeer positief effect op mijn gezondheid, lichamelijk en geestelijk. Mijn fysieke vermoeidheid werd minder en ik merkte dat ik daadkrachtiger in mijn keuzes werd. Het was me helemaal duidelijk: acupunctuur werkt!

Gedurende de opleiding merkte ik weerstand tegen de gangbare opvatting: hoe dikker de naald, hoe beter. Bij het oefenen vond ik het prikken steeds vervelender worden. Ik realiseerde dat het te maken had met gevoeligheid in het algemeen en bij vrouwen in het bijzonder.

Nadat ik mijn diploma had gehaald, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Die heb ik gevonden; ik werk nu alleen nog maar met hele dunne (Japanse) naaldjes. Dat past beter bij mij en de vrouwen die ik in de praktijk behandel.

De resultaten zijn aanzienlijk beter als vrouwen zich tijdens de behandeling volledig kunnen ontspannen.

Al vanaf het moment dat ik startte met de acupunctuurbehandelingen, kwamen er voornamelijk vrouwen met gynaecologische klachten en/of een kinderwens in mijn praktijk. Beide klachten herkende ik; in de familie zijn er vrouwen met baarmoeder- en eierstokproblemen en ik heb zelf altijd een kinderwens gehad. Tijdens een controle bij de gynaecoloog werd me verteld dat kinderen krijgen lastig kon worden.

Na het afronden van mijn opleiding realiseerde ik me dat ik het anders moest aanpakken in mijn dagelijks leven om problemen voor te zijn. Ik ben bewuster gaan leven en heb mijn voeding aangepast. Die keuze heb ik 15 jaar geleden gemaakt. Zonder medisch ingrijpen heb ik 2 kinderen gekregen en is mijn baarmoeder nog steeds in goede conditie. Door mijn opleiding en persoonlijke ervaring is het mijn missie om vrouwen bewuster te maken van mogelijkheden en keuzes die ze hebben met betrekking tot hun kinderwens of menstruatieklachten.

Tips, informatie, blogs en recepten in je mailbox?

Meld je dan aan en ontvang de laatste updates.

Tips, informatie, blogs en recepten in je mailbox?

Meld je dan aan en ontvang de laatste updates.

Ilse Huijben

Adres

Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout

Telefoon

Ik ben bereikbaar via
06-21406920

E-mail

Stuur me een e-mail via
info@goedgevoelacupunctuur.nl

Ilse Huijben

Goed Gevoel Acupunctuur
Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout
06 – 214 06 920
info@goedgevoelacupunctuur.nl