Vruchtbaarheid

Onderzoeken naar verminderde vruchtbaarheid vindt binnen de reguliere zorg vooral plaats in het laboratorium en in het ziekenhuis. Door onderzoek van het bloed en zaad of eventuele kijkoperaties worden mogelijk de oorzaken van de vruchtbaarheidsproblemen gevonden.

Binnen de Chinese geneeskunde wordt de uitgebreide anamnese aangevuld met het bekijken van de tong en het voelen van de pols om zo de oorzaken voor de problemen te vinden. Hierdoor wordt meteen duidelijk dat er twee compleet verschillende manieren van aanpak zijn. Binnen de reguliere zorg wordt niet gewerkt met energie en binnen de Traditionele Chinese geneeskunde spreken ze niet van hormonen en bloedwaarden. In mijn praktijk werk ik volgens de Chinese tradities, maar vind ik de kennis en ontwikkelingen vanuit de reguliere zorg een waardevolle aanvulling. Het is mijn hoop dat in de toekomst een samenwerking tussen regulier en alternatief meer vanzelfsprekend is.
Vruchtbaarheid

In de praktijk

Voor een zwangerschap is het belangrijk om je in balans te krijgen. Enerzijds is dat op fysiek niveau; de cyclus moet verbeteren en/of de zaadkwaliteit moet goed zijn. Anderzijds spelen emoties een belangrijke rol. Bepaalde emoties, zoals verdriet of frustratie hebben een negatieve invloed op je lichaam, waardoor de balans verstoord raakt. Om de menstruatiecyclus te herstellen is behandeling van 3 a 4 cycli nodig. Voor een IVF traject maak ik ook graag gebruik van die tijd om de kans op succes te vergroten. Om de behandelingen tijdens het kinderwens-traject zo effectief mogelijk te maken, starten we met een gratis strategie gesprek.

Hoe kan acupunctuur bijdragen aan verbeterde vruchtbaarheid

De behandelingen stimuleren de functie van de eierstokken en verbeteren de kwaliteit van de eicellen, binnen een natuurlijke cyclus en bij vruchtbaarheidsbehandelingen van de fertiliteitsklinieken. Acupunctuur ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij aan een betere spijsvertering (ondersteunt afvallen indien nodig) en vermindert stress. Het geeft verlichting bij menstruatieklachten als PMS of hoofdpijn en zorgt voor een regelmatigere cyclus. Gynaecologische aandoeningen als PCOS en endometriose kunnen minder klachten geven door de behandelingen.
De behandeling bij mannen richt zich op verbetering van zaadkwaliteit en –kwantiteit.
Ilse Huijben

Goed Gevoel Acupunctuur
Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout
06 – 214 06 920
info@goedgevoelacupunctuur.nl

Plan online een (gratis) afspraak.

Ilse Huijben

Adres

Schermerhornstraat 29
4908 DD Oosterhout

Afspraak

Plan online een (gratis) afspraak

Telefoon

Ik ben bereikbaar via
06-21406920

E-mail

Stuur me een e-mail via
info@goedgevoelacupunctuur.nl

Volg goed gevoel op Facebook & Insta