ervaringen over Zwanger worden en blijven 

1e behandeling

Ik was al 15 maanden met de pil gestopt vanwege onze kinderwens voordat ik bij Ilse kwam. Van die 15 maanden, zijn we 10 maanden bezig om zwanger te worden. Omdat mijn menstruatiecyclus onregelmatig bleef en gepaard ging met erge buikpijn/hoofdpijn dacht ik er al een tijdje over om te beginnen met acupunctuur.  Het uitblijven van een zwangerschap bracht ook veel spanning met zich mee. Mijn 1e gesprek was gelijk heel vertrouwd. Twijfel of Ilse de juiste persoon voor mij was, verdween gelijk, het voelde meteen goed.

Ze vroeg me veel dingen over mezelf.  Op die manier kon de behandeling zoveel mogelijk op mij worden aangesluiten.

Alleen al mijn verhaal doen bij Ilse was fijn! Ik voelde me op mijn gemak. Fijne sfeer, ontspannen gesprek. De geschiedenis en werking van acupunctuur legde ze helemaal uit. Ze voelde mijn polsen en bekeek m’n tong. Nadat ik alle vragen had beantwoord, vertelde ze wat acupunctuur voor mij zou kunnen betekenen.

Na het gesprek begon de 1e behandeling met de naaldjes. Ik was een beetje zenuwachtig over hoe het zou zijn en aanvoelen. Maar het viel me 100% mee. De naaldjes voelde ik eigenlijk helemaal niet.

Ilse gaf ze me als advies mee om zuivelproducten en koude dranken te mijden. Ik kreeg een “dagboekje” mee naar huis, waarin ik op mocht schrijven wat ik aanstaande week ervaar tot de volgende behandeling.

Enkele dingen die ik hierin opschreef:
Toen ik naar huis ging, na de behandeling: lekker “rustig gevoel”.
Voor- tijdens- en na de behandeling : hoofdpijn: na 20.00 uur zakte het weg.
De rest van de week nauwelijks hoofdpijn.
De rest van de week meer moe.

2e behandeling


Ook deze keer begonnen we weer met een gesprekje. Ilse vroeg me hoe ik me voelde en hoe ik afgelopen week ervaren heb. Ze zei dat het “sneller moe zijn” vaker voorkomt, maar waarschijnlijk al na de 2e behandeling minder wordt.

Ze vroeg me of ik wist waar ik nu zat in m’n cyclus. Ik gaf aan vlak voor m’n eisprong te zitten. Ilse checkte dit door mijn hartslag bij mijn polsen te voelen. Ook bekeek ze mijn tong weer. Het klopte inderdaad dat ik vlak voor m’n eisprong zat , en dat dit vandaag of morgen zou zijn. Ilse heeft deze keer de naaldjes hierop aangepast. Ze zette ze in m’n buik, benen, arm en voorhoofd. Ongeveer 3 kwartier mocht ik blijven liggen. Het voelde erg ontspannen. Tussendoor controleerde ze de naaldjes. Gewoon lekker relaxed.

Wat ik deze week in het boekje opgeschreven heb:
Nog steeds wat sneller moe, wel al minder als vorige week.
M’n huid wordt rustiger/ minder onzuiverheden /bultjes.
Trekkerig/ zeurderig gevoel in onderrug .
1 keer hoofdpijn gehad.

3e behandeling

Omdat ik tot nu toe elke week dezelfde dag naar Ilse ga, begint dit al een beetje routine te worden. Als ik aangekomen ben bij Ilse, praten we even over de afgelopen week en vertel ik hoe ik me voelde. Na m’n pols gevoeld te hebben en m’n tong bekeken te hebben, mag ik weer gaan liggen en worden de naaldjes weer geplaatst.

Omdat ik vorige week m’n eisprong heb gehad, vertelt Ilse dat ze nu niet meer alle plekken aan mag prikken, i.v.m een eventuele zwangerschap. Volgende week zullen we meer weten, dat is nu nog even afwachten. Ilse vertelde dat mijn cyclus zodanig gaat veranderen dat ik precies weet waar ik zit in m’n cyclus en dat ik signalen ga herkennen. Ik ben benieuwd!

Week na de 3e behandeling welke puntjes ik in het boekje schreef:

Geen hoofdpijn gehad afgelopen week.
Het 2e gedeelte van de week voelde ik me fitter, lekkerder in m’n vel. Hierbij merkte ik duidelijk verschil met het begin van de week.
Bijna niet meer moe.
Plopjes en krampjes in onderbuik

De 4e behandeling:
Ik zit nu een paar dagen voor mijn ongesteldheid. Op dit moment heb ik nog nergens last van, geen hoofdpijn of buikpijn. Ik  ben benieuwd of ik verschil zal merken tijdens mijn menstruatie. We maken een afspraak voor over twee weken. Dit omdat er nu al duidelijk verandering merkbaar is. Elke week is vanaf nu niet meer nodig.

Wat ik merkte de 2 weken na deze behandeling:
1 dag na de behandeling: het gevoel dat ik ongesteld ga worden. “Typische ongesteld buikpijn” noem ik het maar even. Mijn gevoel klopte want de volgende dag was het zover. Normaal ben ik altijd 7 dagen ongesteld. Nu was ik er na 5 en een halve dag vanaf.  Ik heb nog wel buikpijn gehad. Maar de scherpe randjes waren er vanaf. Normaal heb ik altijd een warme kruik nodig, die kon ik nu gelukkig in de kast laten liggen. Helaas nog wel paar keer flink hoofdpijn gehad. Vooral in de 2e week na de behandeling. April 2015

4e behandeling


Het is 4 weken geleden dat ik bij Ilse ben geweest. Morgen mag ik weer en ik moet zeggen dat ik nu echt duidelijk verschil merk in mijn menstruatiecyclus. Al 3 maanden achter elkaar duurt m’n cyclus nu precies 34 dagen. Voorheen was dit heel erg schommelend en elke maand anders. Maar één keer hoofdpijn gehad, dat was 1 dag voor m’n menstruatie maar was zó ook weer over.

M’n handen/voeten voelden wel weer vaak koud aan de afgelopen weken. Koud gevoel in m’n lijf. Ik voel me verder fijn. Zit lekker in m’n vel. Slapen gaat fijn en rustig . Fijn dat er al zoveel fijne positieve veranderingen merkbaar zijn in die paar maanden tijd.

Juni

Ondertussen zijn we weer een paar maanden verder na mijn vorige stukje . Hierbij weer een kleine update:

Het gaat erg goed, voel me fijn/ontspannen. Mijn menstruatiecyclus is nog steeds precies 34 dagen. Wat ik erg fijn vind is dat er nu de afgelopen maanden echt een ritme in is gekomen. Dit geeft ook een stukje rust; i.p.v de schommelingen en onzekerheden voorheen. De kwaaltjes waar ik last van had, zijn eigenlijk weg. (hoofdpijn, moe , stemmingswisselingen). Het enige waar ik tijdens mijn menstruatie helaas nog wel last van heb is buikpijn. Morgen staat er weer een behandeling gepland bij Ilse, dan zal ik dit aangeven. Dit is eigenlijk het enige waar ik nog tegenaan loop.

5e behandeling


Ik ga nu 1 keer in de maand, net voor m’n eisprong. Ilse prikt hier dan op, om dit goed te laten verlopen.

De gewenste zwangerschap is tot op heden dan nog wel uitgebleven, maar ik voel me zo veel prettiger nu.
Ik ben veel minder emotioneel. Onze tijd komt echt wel!

Waar ik eerst na een opkomende ongesteldheid erg teleurgesteld was en daarin kon blijven hangen; kan ik het nu beter loslaten en positief de volgende cyclus ingaan. Het heeft gewoon de tijd nodig. Natuurlijk is het dan even een kleine teleurstelling, maar ik kan het makkelijker van me af zetten. Onze tijd komt echt wel!

December

Dit jaar is voor ons vol emoties geweest. Het begon met veel onzekerheid. Onze kinderwens bleef uit, frustraties maar ook verdriet en onmacht kwamen boven. In januari dit jaar ben ik voor de eerste keer bij Ilse langs geweest. Wat een rust heb ik daardoor gekregen. Mijn hele verhaal heb ik kunnen vertellen, door de fijne sfeer die Ilse biedt.

Tegelijkertijd, dit jaar, ondergingen zowel mijn man als ik verschillende onderzoeken in het ziekenhuis. Gelukkig bleek alles goed te zijn met ons beiden en gaf de gynaecoloog ons nog een half jaar de kans om spontaan zwanger te worden.

Met goede hoop gingen we deze periode tegemoet, maar tegelijkertijd bleef toch die onzekerheid knagen. Alles blijkt goed te zijn , maar waarom lukt het dan niet?

Dit alles is afgerond in september. Waarna we het hebben proberen los te laten maar iedereen met een kinderwens weet dat dit erg lastig is.

Erg groot was de ongeloof toen ik begin deze maand over tijd was. Na 5 dagen durfde ik een test te doen en deze bleek positief! We konden het niet geloven en hebben er daarna nog 3 gedaan met allemaal hetzelfde resultaat. We zijn zwanger! 7 weken nu.

Begin januari hebben we de 1e echo. Pas dan geloof ik het echt want het lijkt nog zo onwerkelijk.

Ik kan iedereen Ilse aanraden , na wat zij voor mij/ ons betekend heeft. Ik weet zeker dat de acupunctuur een positieve uitwerking heeft gehad op mijn lichaam.

De afspraken met Ilse zullen nog niet afgelopen zijn, aangezien de misselijkheid al goed op begint te spelen. De afspraak voor volgende week staat alweer!

Ilse bedankt voor het afgelopen jaar!

1e behandeling

Ik was al 15 maanden met de pil gestopt vanwege onze kinderwens voordat ik bij Ilse kwam. Van die 15 maanden, zijn we 10 maanden bezig om zwanger te worden. Omdat mijn menstruatiecyclus onregelmatig bleef en gepaard ging met erge buikpijn/hoofdpijn dacht ik er al een tijdje over om te beginnen met acupunctuur.  Het uitblijven van een zwangerschap bracht ook veel spannin met zich mee. Mijn 1e gesprek was gelijk heel vertrouwd. Twijfel of Ilse de juiste persoon voor mij was, verdween gelijk, het voelde meteen goed.

Ze vroeg me veel dingen over mezelf.  Op die manier kon de behandeling zoveel mogelijk op mij worden aangesluiten.

Alleen mijn verhaal doen bij Ilse was fijn! Ik voelde me op mijn gemak. Fijne sfeer/ ontspannen gesprek. De geschiedenis en werking van acupunctuur legde ze helemaal uit. Ze voelde mijn polsen en bekeek m’n tong.Nadat ik alle vragen had beantwoord, vertelde ze wat acupunctuur voor mij zou kunnen betekenen.

Na het gesprek begon de 1e behandeling met de naaldjes. Ik was een beetje zenuwachtig over hoe het zou zijn en aanvoelen. Maar het viel me 100 procent mee. De naaldjes voelde ik eigenlijk helemaal niet.

Ilse gaf ze me als advies mee om zuivelproducten en koude dranken te mijden. Ik kreeg een “dagboekje” mee naar huis, waarin ik op mocht schrijven wat ik aanstaande week ervaar tot de volgende behandeling.

Enkele dingen die ik hierin opschreef:
Toen ik naar huis ging, na de behandeling: lekker “rustig gevoel”.
Voor- tijdens- en na de behandeling : hoofdpijn: na 20.00 uur zakte het weg.
De rest van de week nauwelijks hoofdpijn.
De rest van de week meer moe.

De 2e behandeling:

Ook deze keer begonnen we weer met een gesprekje. Ilse vroeg me hoe ik me voelde en hoe ik afgelopen week ervaren heb. Ze zei dat het “sneller moe zijn” vaker voorkomt, maar waarschijnlijk al na de 2e behandeling minder wordt.

Ze vroeg me of ik wist waar ik nu zat in m’n cyclus. Ik gaf aan vlak voor m’n eisprong te zitten. Ilse checkte dit door mijn hartslag bij mijn polsen te voelen. Ook bekeek ze mijn tong weer. Het klopte inderdaad dat ik vlak voor m’n eisprong zat , en dat dit vandaag of morgen zou zijn. Ilse heeft deze keer de naaldjes hierop aangepast. Ze zette ze in m’n buik/ benen/ arm en voorhoofd. Ongeveer 3 kwartier mocht ik blijven liggen. Het voelde erg ontspannen. Tussendoor controleerde ze de naaldjes. Gewoon lekker relaxed.

Wat ik deze week in het boekje opgeschreven heb:
Nog steeds wat sneller moe, wel al minder als vorige week.
M’n huid wordt rustiger/ minder onzuiverheden /bultjes.
Trekkerig/ zeurderig gevoel in onderrug .
1 keer hoofdpijn gehad.

De 3e behandeling:

Omdat ik tot nu toe elke week dezelfde dag naar Ilse ga, begint dit al een beetje routine te worden. Als ik aangekomen ben bij Ilse, praten we even over de afgelopen week en vertel ik hoe ik me voelde. Na m’n pols gevoeld te hebben en m’n tong bekeken te hebben, mag ik weer gaan liggen en worden de naaldjes weer geplaatst.

Omdat ik vorige week m’n eisprong heb gehad, vertelt Ilse dat ze nu niet meer alle plekken aan mag prikken, i.v.m een eventuele zwangerschap. Volgende week zullen we meer weten, dat is nu nog even afwachten. Ilse vertelde dat mijn cyclus zodanig gaat veranderen dat ik precies weet waar ik zit in m’n cyclus en dat ik signalen ga herkennen. Ik ben benieuwd!

Week na de 3e behandeling/ welke puntjes ik in het boekje schreef:
Geen hoofdpijn gehad afgelopen week.
Het 2e gedeelte van de week voelde ik me fitter/ lekkerder in m’n vel. Hierbij merkte ik duidelijk verschil met het begin van de week.
Bijna niet meer moe.
Plopjes/ krampjes in onderbuik

De 4e behandeling:

Ik zit nu een paar dagen voor mijn ongesteldheid. Op dit moment heb ik nog nergens last van, geen hoofdpijn of buikpijn. Ik  ben benieuwd of ik verschil zal merken tijdens mijn menstruatie. We maken een afspraak voor over twee weken. Dit omdat er nu al duidelijk verandering merkbaar is. Elke week is vanaf nu niet meer nodig.

Wat ik merkte de 2 weken na deze behandeling:
1 dag na de behandeling: het gevoel dat ik ongesteld ga worden. “Typische ongesteld buikpijn” noem ik het maar even. Mijn gevoel klopte want de volgende dag was het zover. Normaal ben ik altijd 7 dagen ongesteld. Nu was ik er na 5 en een halve dag vanaf.  Ik heb nog wel buikpijn gehad. Maar de scherpe randjes waren er vanaf. Normaal heb ik altijd een warme kruik nodig, die kon ik nu gelukkig in de kast laten liggen. Helaas nog wel paar keer flink hoofdpijn gehad. Vooral in de 2e week na de behandeling. April 2015

Het is 4 weken geleden dat ik bij Ilse ben geweest. Morgen mag ik weer en ik moet zeggen dat ik nu echt duidelijk verschil merk in mijn menstruatiecyclus. Al 3 maanden achter elkaar duurt m’n cyclus nu precies 34 dagen. Voorheen was dit heel erg schommelend en elke maand anders. Maar één keer hoofdpijn gehad, dat was 1 dag voor m’n menstruatie maar was zó ook weer over.

M’n handen/voeten voelden wel weer vaak koud aan de afgelopen weken. Koud gevoel in m’n lijf. Ik voel me verder fijn. Zit lekker in m’n vel. Slapen gaat fijn en rustig . Fijn dat er al zoveel fijne positieve veranderingen merkbaar zijn in die paar maanden tijd.

Juni 2015

Ondertussen zijn we weer een paar maanden verder na mijn vorige stukje . Hierbij weer een kleine update:

Het gaat erg goed, voel me fijn/ontspannen. Mijn menstruatiecyclus is nog steeds precies 34 dagen. Wat ik erg fijn vind is dat er nu de afgelopen maanden echt een ritme in is gekomen. Dit geeft ook een stukje rust; i.p.v de schommelingen en onzekerheden voorheen. De kwaaltjes waar ik last van had, zijn eigenlijk weg. (hoofdpijn, moe , stemmingswisselingen). Het enige waar ik tijdens mijn menstruatie helaas nog wel last van heb is buikpijn. Morgen staat er weer een behandeling gepland bij Ilse, dan zal ik dit aangeven. Dit is eigenlijk het enige waar ik nog tegenaan loop.

Ik ga nu 1 keer in de maand, net voor m’n eisprong. Ilse prikt hier dan op, om dit goed te laten verlopen.

De gewenste zwangerschap is tot op heden dan nog wel uitgebleven, maar ik voel me zo veel prettiger nu. Ik ben veel minder emotioneel. Onze tijd komt echt wel!

Waar ik eerst na een opkomende ongesteldheid erg teleurgesteld was en daarin kon blijven hangen; kan ik het nu beter loslaten en positief de volgende cyclus ingaan. Het heeft gewoon de tijd nodig. Natuurlijk is het dan even een kleine teleurstelling, maar ik kan het makkelijker van me af zetten. Onze tijd komt echt wel!

December 2015

2015 is voor ons een jaar vol emoties geweest. Het begon voor ons met veel onzekerheid. Onze kinderwens bleef uit, frustraties maar ook verdriet en onmacht kwamen boven. In januari dit jaar ben ik voor de eerste keer bij Ilse langs geweest. Wat een rust heb ik daardoor gekregen. Mijn hele verhaal heb ik kunnen vertellen, door de fijne sfeer die Ilse biedt.

Tegelijkertijd, dit jaar, ondergingen zowel mijn man als ik verschillende onderzoeken in het ziekenhuis. Gelukkig bleek alles goed te zijn met ons beiden en gaf de gynaecoloog ons nog een half jaar de kans om spontaan zwanger te worden.

Met goede hoop gingen we deze periode tegemoet, maar tegelijkertijd bleef toch die onzekerheid knagen. Alles blijkt goed te zijn , maar waarom lukt het dan niet?

Dit alles is afgerond in september. Waarna we het hebben proberen los te laten maar iedereen met een kinderwens weet dat dit erg lastig is.

Erg groot was de ongeloof toen ik begin deze maand over tijd was. Na 5 dagen durfde ik een test te doen en deze bleek positief! We konden het niet geloven en hebben er daarna nog 3 gedaan met allemaal hetzelfde resultaat. We zijn zwanger! 7 weken nu.

Begin januari hebben we de 1e echo. Pas dan geloof ik het echt want het lijkt nog zo onwerkelijk.

Ik kan iedereen Ilse aanraden , na wat zij voor mij/ ons betekend heeft. Ik weet zeker dat de acupunctuur een positieve uitwerking heeft gehad op mijn lichaam.

De afspraken met Ilse zullen nog niet afgelopen zijn, aangezien de misselijkheid al goed op begint te spelen. De afspraak voor volgende week staat alweer!

Ilse bedankt voor het afgelopen jaar!