Rusteloze benen

Heb je last van rusteloze benen? Wat veel mensen niet weten is dat je met acupunctuur goede resultaten kunt behalen als het gaat over rusteloze benen!

Lees hieronder een aantal ervaringsverhalen.

Na een aantal behandelingen waren mijn klachten als sneeuw voor de zon verdwenen!

Sinds een aantal jaren heb ik last van rusteloze benen.
Ik kan er niet goed achter komen wanneer ik er last van krijg gedurende de dag. Als ik tijdens een werkdag veel zit heb ik er last van. Maar ook na een drukke dag met veel lopen. Dan zit ik ’s avonds op de bank en kan ik niet stilzitten met mijn benen. Ook in restaurants, in de bioscoop of bij een lange auto-rit heb ik veel last en dit is zo onaangenaam! Je hebt constant last van schokjes waardoor je oncontroleerbaar blijft bewegen met je benen. Laatst was ik bij de pedicure en die kon haar werk niet doen, aangezien ik niet stil kon blijven liggen. Soms heb ik er overdag ook last van en sta ik op mijn werk achter een kast te werken. Staand en/of in beweging zijn gaat iets beter.

Na een aantal behandelingen keert de rust weer terug in mijn benen. Dat is zo fijn!

Zodra ik op bed ga liggen is het meestal over, in tegenstelling tot veel mensen die er juist last van hebben als ze op bed liggen. Dat is bij mij niet het geval.
Via via hoorde ik dat acupunctuur wellicht kon helpen en inderdaad zijn mijn klachten na een aantal behandelingen weg! Zodoende kom ik een aantal keer per jaar langs bij Ilse.
Soms duurt het 2x voordat het over is, de andere keer 3x – maar de rust in mijn benen keert terug… en dat is zo fijn!

Stop rusteloze benen met behulp van acupunctuur. Het heeft mijn leven een enorme boost gegeven!

Al meer dan 15 jaar heb ik last van rusteloze benen gehad.

In het begin had ik er ‘s nachts af en toe last van, maar ik was mij toen niet bewust van wat ik had. Het was een raar meer kruipend gevoel in je benen, waardoor je die niet stil kunt houden. Telkens zoek je dan een koude plek op in je bed, maar behalve dat het niet helpt, lig je gewoon al die tijd wakker. Het is een ramp, want ‘s morgens ben je gebroken. Overigens val je meestal pas tegen de ochtend in slaap, maar juist dan gaat die wekker.

Aanvankelijk had de huisarts niet echt iets dat zou kunnen helpen tot ongeveer 10 jaar geleden het middel Adartrel, later Ropinirol, daarvoor op de markt kwam. Dit was een middel dat goed hielp bij Parkinsonpatiënten, ook al was dat een volledig ander ziektebeeld dan rusteloze benen. Echter na een viertal maanden was de werking ervan weg, maar was je wel verslaafd aan dat middel, daar je anders weer niet kon inslapen. Als je dan wakker werd ging je weer even lezen, dan weer slapen en zo herhaalde dat proces zich twee tot drie keer per nacht. Overdag kreeg je dan slaap tijdens het werk en bij een theater- of bioscoopbezoek of ook gewoon ‘s avonds thuis leidde het slaaptekort ertoe dat je de hele avond met je benen bezig was maar je gedachten niet bij de voorstelling of film kon houden. Je kon er dus ook niet echt meer van genieten en je was blij dat het afgelopen was, zodat je weer je benen kon bewegen. Daar het reguliere medische circuit geen soelaas kon bieden heb ik de laatste 10 jaar ook een zestal wegen in het zogenaamde alternatieve circuit bewandeld. Uiteindelijk was ik en veel geld kwijt, ging ik steeds meer pillen slikken, waren mijn nachten verschrikkelijk en had ik nog steeds een chronisch slaaptekort.

De verandering kwam ruim een jaar geleden, toen ik in een artikel las dat iemand met behulp van acupunctuur van zijn rusteloze benen was afgeholpen. Ik heb me toen direct tot de praktijk van Ilse Huijben, een ervaren acupuncturist in Oosterhout gewend, die al na enkele behandelingen resultaat begon te boeken. Nu, een jaar later, ben ik zowel van mijn ropinirol als van mijn andere pillen af en slaap ik weer goed. Eén keer in de zes weken ga ik naar haar toe om ervoor te zorgen dat alles zo blijft. Ik geniet nu weer van mijn nachtrust en ga niet meer met lood in mijn schoenen naar bed.

Het is jammer dat het reguliere medische circuit zich niet voor een dergelijke behandeling openstelt, terwijl men zelf er geen afdoend antwoord op heeft. Zelf ben ik in elk geval heel gelukkig met de weg die ik een jaar geleden heb ingeslagen en kan ik iedereen die ook last heeft van rusteloze benen alleen maar aanraden eenzelfde traject te bewandelen. Het heeft mijn leven een enorme boost gegeven.

Waar de westerse geneeskunde vastloopt, kan acupunctuur vaak nog uitkomst brengen.

Enkele jaren geleden kreeg ik met regelmaat last van onrustige benen. Hierdoor kon  ik bij langdurig zitten mijn benen vaak niet  stilhouden en had ik vaak moeite  met inslapen.

Toen ik bij een bezoekje aan de huisarts eens vroeg, wat de oorzaak zou kunnen zijn, zei de arts me, dat het niets bijzonders was en wellicht ook een beetje bij het ouder worden hoorde (ik was toen 57).

Helaas werden mijn benen steeds onrustiger, waardoor het zitten en slapen steeds moeilijker werd. Door het nachtelijke rondspoken raakte ik zo zwaar vermoeid, dat ik de huisarts om een medicijn vroeg. Omdat mijn arts niet bekend was met een  mogelijke medicijn, ben ik zelf op het internet gaan zoeken naar lotgenoten met dezelfde klachten. Misschien hadden zij een oplossing!  Al snel ontdekte ik het medicijn “Adartrel” en vroeg mijn huisarts om het recept.

De eerste ervaringen waren fantastisch, met een lichte dosering van het medicijn kon ik weer zitten en slapen en het was – zowel voor mijzelf als voor mijn vrouw – een genot dat we weer(nacht)rust kregen.
Helaas.. Na enkele maanden keerden de klachten terug. Ik verhoogde de dossering maar dit keer zonder resultaat. Ik belandde  weer in een periode  van niet zitten, niet liggen, maar vooral niet slapen.

Ik ging weer terug naar de huisarts! Dit keer voor een doorverwijzing naar de neuroloog. Na uitgebreide, bloed-, spier- en zenuwonderzoeken in het ziekenhuis, werd ik volledig gezond beoordeeld, er werd mij echter geadviseerd, om naast mijn Adartrel-gebruik een medicijn te gaan gebruik tegen epilepsie en maar af te wachten of ik daar positieve reacties van zou verkrijgen. Toen ik  de bijsluiter van het medicijn had gelezen, stond voor mij vast;  dit zwaar verslavende medicijn ga ik niet proberen of gebruiken.

Ten einde raad ben ik op het internet gaan zoeken naar alternatieven, waarna ik uitkwam bij acupunctuur. En zo  kwam bij het adres van Ilse Huijben, acupuncturist in Oosterhout. Ik had het niet beter kunnen treffen ! Na een intake gesprek is Ilse meteen begonnen met symptoombestrijding, met als doel de onrustige benen te bestrijden, zodat ik in elk geval tot rust zou kunnen komen.

“De resultaten waren verbluffend, na de eerste behandeling meteen resultaat, ik kon weer (stil) zitten, liggen en…. slapen.”

Al na een paar weken waren de symptomen bestreden en werd de oorzaak aangepakt. Naar de behandeling kreeg ik  Chinese kruiden voorgeschreven, om zo de in mijn lichaam aanwezige verstoringen op te heffen. 

Na jaren van problemen, kan ik met behulp van acupunctuur weer gewoon gaan zitten, liggen en slapen, terwijl de westerse medici mij geen oplossing konden bieden.

Als u met een probleem zit, waarop de westerse geneeskunde vastloopt, hebt ook u niets te verliezen bij een “Oosters” consult, waarbij ik u natuurlijk de praktijk van acupuncturist Ilse Huijben van harte kan aanbevelen!