Vruchtbaarheid

Onderzoeken naar verminderde vruchtbaarheid vindt binnen de reguliere zorg vooral plaats in het laboratorium en in het ziekenhuis. Door onderzoek van het bloed en zaad of eventuele kijkoperaties worden mogelijk de oorzaken van de vruchtbaarheidsproblemen gevonden.

Binnen de Chinese geneeskunde wordt de uitgebreide anamnese aangevuld met het bekijken van de tong en het voelen van de pols om zo de oorzaken voor de problemen te vinden.
Hierdoor wordt meteen duidelijk dat er twee compleet verschillende manieren van aanpak zijn. Binnen de reguliere zorg wordt niet gewerkt met energie en binnen de Traditionele Chinese geneeskunde spreken ze niet van hormonen en bloedwaarden. In mijn praktijk werk ik volgens de Chinese tradities, maar vind ik de kennis en ontwikkelingen vanuit de reguliere zorg een waardevolle aanvulling. Het is mijn hoop dat in de toekomst een samenwerking tussen regulier en alternatief meer vanzelfsprekend is.
 

In de praktijk

Het belangrijkste doel is om iemand in de juiste balans te krijgen. Enerzijds is dat op fysiek niveau; de cyclus moet verbeteren en/of de zaadkwaliteit moet goed zijn. Anderzijds spelen emoties een belangrijke rol. Bepaalde emoties, zoals verdriet of frustratie hebben een negatieve invloed op het lichaam, waardoor de balans verstoord raakt. Om de menstruatiecyclus te herstellen is behandeling van 3 a 4 cycli nodig. Voor een IVF traject maak ik ook graag gebruik van die tijd om de kans op succes zo groot mogelijk te maken (mocht je al een IVF op kortere termijn gepland hebben en toch gebruik willen maken van acupunctuur, dan kan dat uiteraard wel).
Om de behandelingen zo effectief mogelijk te maken, is het verstandig om je voeding aan te passen. Via een online programma kun je thuis aan de slag. In 2 maanden heb jij een eetpatroon wat echt bij je past. Je kunt meteen starten na inschrijven!
 

Hoe kan acupunctuur bijdragen aan verbeterde vruchtbaarheid

De behandelingen stimuleren de functie van de eierstokken en verbeteren de kwaliteit van de eicellen, binnen een natuurlijke cyclus en bij vruchtbaarheidsbehandelingen van de fertiliteitsklinieken. Acupunctuur ondersteunt het immuunsysteem, draagt bij aan een betere spijsvertering (ondersteunt afvallen indien nodig) en vermindert stress. Het geeft verlichting bij menstruatieklachten als PMS of hoofdpijn en zorgt voor een regelmatigere cyclus. Gynaecologische aandoeningen als PCOS en endometriose kunnen minder klachten geven door de behandelingen.
De behandeling bij mannen richt zich op verbetering van zaadkwaliteit en –kwantiteit.

 

Online training ‘Voeding & Vruchtbaarheid’

Wist je dat je met de combinatie van acupunctuur en voeding je vruchtbaarheid een enorme boost geeft?

Start direct met het aanpassen van je voeding!