Vaginale infectie 

“Ik heb zo veel vrouwen in mijn praktijk met dit probleem. Leer er maar mee leven.”

 
Dat was het antwoord dat ik van de huisarts en 2 gynaecologen kreeg op mijn vraag of er niets te doen was aan de maandelijkse vaginale schimmelinfecties waar ik, al ruim anderhalf jaar, last van had. Geen antwoord waar je iets aan hebt of iets mee kunt. Nu is het inderdaad zo dat erg veel vrouwen last hebben van vaginale schimmelinfecties, maar een reden om er dus maar mee te leren leven is dat natuurlijk niet. Ik ging dus op zoek naar alternatieven.
 
Een alternatief was helaas niet snel gevonden. Er wordt namelijk niet zo openlijk gesproken  over vaginale schimmelinfectie. Een smakelijk onderwerp is het niet en vrouwen hebben toch ook last van een bepaalde gene om er over te praten. Het duurde dan ook even voor ik mijn weg naar Ilse had gevonden met dit probleem. Ilse heeft mijn klachten voornamelijk behandeld met een zalf op basis van Chinese kruiden. De zalf moest gedurende een bepaalde periode preventief worden ingebracht. En wat schetste mijn verbazing: al na twee menstruatiecycli was ik er van af! Ik had wel gehoopt dat Ilse me kon helpen, maar dat ze me in twee maanden kon helpen met een probleem waar ik bijna twee jaar mee rond heb gelopen had ik nooit op durven hopen.
Inmiddels heb ik al ruim een half jaar geen schimmelinfecties meer gehad. Ik kan de zalf die ik van Ilse heb gekregen dan ook aan iedere vrouw met dit probleem aanraden!